Имагинарни пејзажи

Представљамо одабране нумере са албума „Volta No Vento” француског електроакустичког композитора Тоана, који је објавио лејбл IIKKI крајем новембра 2020. године.

Ово остварење је настало као дијалог између француског фотографа Жила Рудијера и музичара Тоана, иза чијег се псеудонима крије Антони Елфор, композитор који живи и ради у Бретањи. Издање је замишљено као књига и компакт-диск / винил који могу да се искусе заједно или одвојено.

Тоанови радови се крећу у оквирима онога што француска критика назива „буколичком амбијенталном музиком”. Наиме, овај музичар ствара деликатне звучне пејзаже у којима комбинује теренске снимке – људи, природе и објеката, акустичке звучне сигнале и њихове инструменталне боје настале употребом клавира, гудала, окинутих жица или удараљки попут чинела и звона, са нежним електронским омотачем. С времена на време, мелодије одсвиране на флаути или синтисајзерске фактуре, асоцирају на присуство какве њу ејџ поетике и позивања на фолклорне референце, али оно што пре свега краси нумере које ћете чути, јесте умереност и маштовито склапање фрагмената унутар смиреног, медитативног и евокативног звучног ткања.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво