Читај ми!

Имагинарни пејзажи

Представљамо два остварења – албум „Where We Meet” Доминика Гренцлера и Стејна Хивелса и „Fond” Томаша Шенкиржика – која су објављена за лондонски лејбл Slowcraft у 2020. години у оквиру дигиталног серијала „Lifelines”. Ова остварења, свако на свој начин се обраћају двема важним темама о којима доста размишљамо током пандемије и изолације, а то су пријатељство и породични живот.

Мини албум Fond чешког аутора Томаша Шенкиржика настао је у време, када је током карантина, дошло на свет његово четврто дете. Иначе овај уметник се већ дуги низ година бави теренским снимцима, а као етномузиколог фасциниран је музичким квалитетима дијалога између природних и људских, изван природних, звукова. У нумерама које ћете чути Шенкиржик испред деликатне, суздржане вињете о новом животу и очинству у специјалним и непредвиђеним околностима.

Албум Where We Meet заједно су начинили швајцарски електроничар Доминик Гренцлер познатији као An Moku и белгијски уметник Стејн Хивелс. Они су наиме заменили своје планиране, али због пандемије отказане наступе, сарадњом на даљину, размењујући снимке на релацији Цирих – Левен током карантина. Како кажу, овај рад им је донео преко потребни предах и слободу да мисле о нечему другом и да стварају. Гренцлер и Хивелс стварају мелодичну амбијенталну музику испуњену микро догађајима, повременим упливима клавира, топлим и дубоким ревербом, музику која нуди утеху и пријатност.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво