Читај ми!

Грамофонија – Кончерта гроса опус 6 Арканђела Корелија

Изводи ансамбл солиста Академског симфонијског оркестра Московске државне филхармоније под управом Давида Ојстраха. Плочу је 1975. године објавила продукцијска кућа Мелодија.

Ови снимци које је 18. јула 1974. године у Москви забележио чувени совјетски продуцент Игор Вепринцев, објављивани су више од десет пута током седамдесетих и осамдесетих година, како у Совјетском Савезу, тако и у Европи, посредством лиценцних издања. Поред чињенице да је реч о последњим снимцима које је Ојстрах снимио у СССР-у пре изненадне смрти, ово издање је значајно и због врхунске продукције која на најбољи начин илуструје совјетска сниматељска достигнућа из седамдесетих година. Будући да интересовање за ово извођење до данас није престало, његове ремастероване дигиталне верзије су доступне на свим водећим интернет сервисима за стримовање.

Занимљиво је истаћи да готово сва совјетска издања имају омот заснован на фотографији Давида Ојстраха како диригује или стоји, док винил Еуродиска за Европу доноси креативно дизајниран омот којем су у основи барокни ликовни детаљи. Програмски коментар је написао диригент и виолиниста Лев Маркиз, иако немају сва издања детаљне информације о снимку, док су поједина продавана и без посебног омота.

Аутор Милан Милојковић
Уредница Сања Куњадић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво