Имагинарни пејзажи

Aлбум „Перипетија” америчког електроничара Рафаела Антона Ирисарија, који је у мају 2020. године објавила дискографка кућа Даис.

Како то сам Ирисари каже „Моја претходна остварења су интернализовала било које спољне силе и околности, покушавајући да дају смисао свету око себе. Перипетија обрће овај приступ, фокусирајући се на лично како би испричала ширу људску причу”.

Емотивне и меланхоличне нумере којих има осам, ослањају се на Ирисаријев карактеристични спој нојз текстура, реверберација и дрона, у својеврсном катедралном звуку који овај уметник негује. С времена на време чују се одјеци хорских композиција насталих у сарадњи са шпанском композиторком Јамилом. У том погледу Ирисари се на албуму Перипетија обраћа баштини класичне, али и хеви метал музике, односно тренуцима када су ова два наизглед диспартна жанра ступила у дијалог. Такође, он се ослања и на сарадњу са другим уметницима са којима је иначе повезан у свом раду. Поред Јамиле, на овом остварењу суделују и Лоренс Инглиш у нумери Strategies, Леандро Фреско у нумери I Still Have the Sun to Cast a Light, те Орландо Мендез у композицији Refuge/Refuse.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво