Фестивал Ла Рок д’Антерон 2020

Пијанисткиња Беатриче Рана свира дела Фредерика Шопена, Исака Албениза и Мориса Равела. Снимак је са реситала који је ова уметница одржала 2. августа у парку дворца Флоранс.

У периоду од четрдесет година постојања фестивал Ла Рок д’Антерон успоставио се као једна од најзначајнијих летњих музичких манифестација у свету пијанизма и класичне музике. Парк дворца Флоранс је примарно место одржавања концертних вечери, док акустични квалитети ове сцене на отвореном доприносе добрим клавирским реситалима, као и концертима симфонијске и џез музике. Звучни простор концерта који ћемо репродуковати у вечерашњој емисији обогаћен је и природним звуцима окружења који доприносе стварању јединственог слушног искуства концерта који се одржавају у летњем периоду на позорници окруженој боровом шумом у области Провансе.

Италијанска пијанисткиња Беатриче Рана својим импресивним интерпретацијама на концертима широм света већ је оставила утисак зреле музичке личности, чију бриљантну технику и прецизност краси и музичка интелигенција, како ју је описао критичар Њујорк Тајмса. Рана је честа гошћа важних концертних дворана попут Берлинске филхармоније, бечког Музикферајна, њујоршког Карнеги хола, Ројал Алберт хола у Лондону и дворане Старе опере у Франкфурту. Музицирала је са водећим светским оркестрима и диригентима, међу којима се посебно издвајају Краљевски Консертхебау оркестар из Амстердама, Лондонска филхармонија, Национални оркестар Француског радија, као и Симфонијски оркестри из Даласа, Питсбурга и Мелбурна. Критичари као изузетне издвајају њене концерте са диригентима попут Антонија Папана, Кента Нагана, Рикарда Шајиа, Зубина Мехте и Густава Дудамела.

Емисију уређује Ирина Максимовић Шашић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво