Светске музичке позорнице

Дела Гијома Лекеа (Адађо, опус 3), Волфганга Амадеуса Моцарта (Концерт за клавир и оркестар у де молу, број 20, Кехлова ознака 466) и Јоханеса Брамса (Прва симфонија у це молу, опус 68). Изводи Краљевска филхармонија из Лијежа под управом Кристијана Арминга, који је на челу овог оркестра од 2011. године. Солисткиња је пијанисткиња Аими Кобајаши. Снимак је са концерта одржаног 28. јануара ове године у дворани Сантори у Токију.

Рођена 1995. године, Аими Кобајаши је на концертном подијуму дебитовала у осмој години, а већ у десетој је започела њена међународна каријера када је 2005. године постала најмлађа победница Националног музичког такмичења у Јапану. Након тога, следиле су и друге награде попут Међународног Шопеновог такмичења пијаниста земаља азијско-пацифичког региона, награде Јасуко Фукуда, као и признања којој јој је додељено 2012. године на Међународном такмичењу младих пијаниста које носи име славне грчке пијанисткиње Џине Бахауер.

Године 2011. Аими Кобајаши дебитовала је у Карнеги Холу у Њујорку, када је филхармонијом овог града дириговао Сеиђи Озава, а наступала је и са значајним оркестрима попут ансамбла Московски виртуози, Симфонијским оркестром из Бразила, Токијском и Московском филхармонијом. За продукцијске куће Ворнер Класикс и И-Ем-Ај забележила је снимке на којима се налазе дела Јохана Себастијана Баха, Лудвига ван Бетовена, Франца Листа, Фредерика Шопена и Роберта Шумана.

Емисију уређује Ирина Максимовић Шашић




Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво