Научни скупови

Савремена читања Великог инквизитора – говори Кристијан Олах

У емисији НАУЧНИ СКУПОВИ четвртком слушате снимке излагања са конференције „Савремена читања Великог инквизитора”, која је одржана 4. децембра у Дому омладине у Београду. У шестој емисији овог циклуса можете пратити излагање Кристијана Олаха „Тумачење Великог инквизитора у делу Николе Милошевића”.

Институт за студије културе и хришћанства, Народна библиотека Србије и Дом омладине из Београда организовали су научни скуп „Савремена читања Великог инквизитора", поводом 140-годишњице објављивања Браће Карамазових, једног од најзначајнијих романа Фјодора Михајловича Достојевског као и светске књижевности уопште.

Никола Милошевић, чија је мисао осцилирала између књижевнотеоријских и филозофских интересовања, значајан део свог обимног опуса посветио је изучавању дела Ф. М. Достојевског, а посебно питањима која је руски писац покренуо у Легенди о Великом инквизитору. Стога, Кристијан Олах настоји да осветли Милошевићев дијалог како са самом Легендом о Великом инквизитору, тако и са њеним етаблираним тумачењима.

Следећег понедељка, 10. фебруара, наставићемо емитовање звучних записа са овог научног скупа.

Уредница циклуса Тања Мијовић.

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво