Студио 6 – Kвинтет Угљеше Новаковића

У среду, 22. јануара у емисији Студио 6 угостићемо квинтет нашег младог џезера Угљеше Новаковића.

Угљеша Новаковић завршио је своје високо музичко образовање на џез одсеку Универзитета уметности у Грацу, у Аустрији. Студирао је и усавршавао се код уметника као што су Дон Менца, Дик Оатс, Боб Минцер, Дејв Либма и други.

Током студија је наступао и у својим пројектима, али и сарађујући са чувеним музичарима као што су Грегори Хачинсон, Тони Лакатош, Марио Гонци, Душко Гојковић. Свирао је у оркестрима Биг бенда РТС-а, Биг бенда ХРТ-а, Soul Connection Big Band-у, Belgrade Saxophone Quartet-у и многим другима. Често је на турнејама по Европи, а на последњој турнеји наступао је са француским саксофонистима Батистом Ербеном и Игоом Афетушом.

Као извођач, аранжер и композитор, Новаковић ствара јединствену мешавину модерног џеза, авангарде, фри џеза и својеврсног импресионистичког тумачења савремене музике. Ипак утемељење налази и у традиционалном звуку својих корена. Први албум који је издао, назван Tales From the Past, критичари су хвалили као аутентичан и оригиналан, иако често под утицајем великана као што су Колтрејн, Кени Герет или Мајлс Дејвис, а рад на следећем албуму је у току.

Квинтет чине: Угљеша Новаковић, саксофон, Андреја Христић, клавир, Андреја Станковић, гитара, Давид Гегић, контрабас и Милош Грбатинић, бубањ.

Ауторско уреднички тим: Ивана Неимаревић, Ксенија Стевановић и Невена Поповић
Директор фотографије: Игор Милићевић
Режија: Иван Милановић
Дизајн звука: Зоран Марић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво