Имагинарни пејзажи

Представићемо рецентне албуме „Ecstatic Computation” Катерине Барбијери објављен у мају прошле године за кућу Editions Mego, односно „Winter Trilogy/Big Fall” Фани Константиниду који је издала кућа Moving Furniture Records пре три дана, тачније 10. јануара.

Италијанска ауторка Катерина Барбијери која ради са синтисајзерима открива нове димнезије свог алегоритамски мишљеног звука. Албум је усмерен ка креативној употреби комплексних техника секвенцирања и других операција базираних на патерн-структурама које истражују артефакте људске перцепције и меморијских процеса. Крајњи циљ је постизање како естатичког стања, тако и контемплативног мира. Рачунање је од формалног, аутоматског, технолошког оруђа претворено у психоделичну праксу, која мења перцепцију времена. Поред арпеђираних структура, Барбијери уводи и гласове у нумери Arrows of Time чиме постиже својеврстан квалитет електро-кантате, да би се касније вратила у нова поигравања са темпом, трајањем и ритмизовањем електронских импулса и фактура.

Медитативни, онирички, звучни свет са албума Winter Trilogy/Big Fall негује грчка ауторка Фани Константиниду која живи и ради у Холандији протеклих десет година. Дрон нумере које ћете чути су настале у комбинацији хармонике и електронике, односно компјутера и аналогног синтисајзера. Константиниду је заинтересована за проналажење равнотеже између аналогног и дигиталног материјала у току живог извођења, чији прерађени одломци се налазе у нумерама које ћемо емитовати.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво