Имагинарни пејзажи

Представићемо колажни албум „Коса ти је поседела, али је још толико тога пред тобом” који је приредила Лиза Смирнова, поводом обележавања шестогодишњице руске дискографске куће Kammklang.

Смирнова која је позната у Москви по својим несвакидашњим ДЈ сетовима, је изабрала двадесет осам нумера из каталога Kammklanga, а потом их обрадила, секла, прераспоређивала и поново спајала, у хибридни албум – микстејп. На тај начин, исказала је нове тендеције Kammklanga, али је направила осврт на шестогодишњу историју овог издавача који је прешао пут од малог сибирског лејбла до једног од већих издавача експерименталне електронске музике у Русији и шире. С обзиром на сибирско порекло музичара који су започели ову кућу – Никите Бондарева и Јегора Клочикина – за њих је зима доба мира, али и наде, када настају нове идеје за време које долази.

У свом колажу Лиза Смирнова је користила музику уметника набројаних овде по абецедном распореду: Art Crime, Aseptic Stir, Auguste Vickunaite & Hugo Esquinca, Averrge, Bugaev, Foresteppe, Galina Ozeran, KP Transmission, Mårble, Margenrot, Nikita Bondarev, Nikita Oleinik, the2vvo, Vlad Dobrovolski & Zurkas Tepla.

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво