Импровизоријум

Последњих година малобројној, али значајној групи овдашњих уметника посвећених импровизацији, припада и новосадска пијанисткиња Марина Џукљев.

Приметна је жеља учесника европске импро сцене да често и радо наступају са нашом уметницом, што се нарочито огледа у сарадњи са музичарима из околних држава - Словеније и Мађарске. Летошњи пијанистички реситали у Прагу и фестивал Хаген у Шведској, као и неколико заказаних концерата у наредном периоду у земљама западне Европе, охрабрујући су показатељи и потврда о њеним креативним потенцијалима. До сада невелика дискографска присутност, углавном везана за издања виолисте Силарда Мезеија, у септембру је употпуњена појавом компакт-диска Wonder Marks), звучним документом произашлим из сарадње са мађарским бубњарем, перкусионистом и виолистом Ароном Портелекијем, са овогодишњег мајског фестивала Ринг Ринг, а у издању словеначке дискографске продукције Клопотец.

Надахнути вишегодишњим радом и свеопштим доприносом кретивној музичкој сцени, као и присуству на фестивалу Ринг Ринг америчког саксофонисте Кена Вандермарка, иначе дугогодишњег заједничког пријатеља обоје уметника, одлучили су се за игру речи и албум назвали Wonder Marks. Способни да остваре спонтан и отворен интегритет протока различитих енергија, ритмова и вибрација, уз евидентну емпатију међусобног слушања, Марина Џукљев и Арон Портелеки, са успехом граде динамичан звучни свет, неометене гипкости.

Аутор емисије Миленко Мићановић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво