Читај ми!

Век хармонике – Наташа Грујовић и Стив Каспар

Снимак са концерта електро-акустичног дуа који чине хармоникашица Наташа Грујовић, и композитор и електроничар Стив Каспар. На концерту који су ови уметници одржали 18. октобра 2016. године на фестивалу Touch of noir у Дуделанжу у Луксембургу, извели су изузетно захтевно дело Стива Каспара, у трајању од 64 минута, под називом „Chapter II – Uncanny valley”.

У неочекиваном сусрету пре више од четири године, Стив Каспар и Наташа Грујовић први пут су се састали на бини, на фестивалу у Луксембургу, и од тада веома блиско сарађују. Њихова музика креће се у домену истраживања артикулације, динамике и тонских боја, а спајањем сличних боја и артикулацијом звука, хармоника и електроника се стапају у непрекидном звучном простору. Приликом настајања једног звучног тела, аутор се свесно поиграва са близином и перспективом звука, то јест, првим планом и позадином. По речима критике, чулност хармонике Наташе Грујовић, сусреће се са мистериозним звучним пејзажима Стива Каспара.

Овај дуо до сада је одржао више успешних концерата широм Европе, а у мају ове године најваљен је њихов наступ на Ринг Ринг фестивалу у Београду.

Уредница емисије Марија Вуковић

 

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво