Уметник у резонанци – Стив Хаушилд

У емисији УМЕТНИК У РЕЗОНАНЦИ можете да чујете разговор са америчким композитором Стивом Хаушилдом који су водили Сања Куњадић и Немања Митровић.

Стив Хаушилд је на музичку сцену ступио као члан кливлендског састава Emeralds 2006. године, али је у исто време и самостално објављивао музику. Бенд је последњи албум Just to Feel Anything издао 2012, годину дана након што је Хаушилд објавио свој први албум Tragedy and Geometry којим је показао да ће главни и основни извор његовог интересовања бити синтисајзер и истраживање различитих изражајних могућности овог комплексног инструмента.

Са Стивом Хаушилдом разговарали смо неколико месеци након појављивања његовог последњег албума Strands о различитим тема: о концепту последњег албума и начину на који је представио проблеме Кливленда, сарадњи са Рафаелом Антоном Ирисаријем у завршној фази припреме албума, инспирацији водом и књигом Гастона Башлара Вода и снови, снажним визуелним метафорама којима облилује његова музика, а које су у извесној мери повезане и са историјом уметности коју је Хаушилд дипломирао. Такође, дотакли смо се односа живих наступа и уобличених дискографских издања као и дилемама са којима се аутор електронске музике сусреће на сцени, потом односа аналогне и дигиталне опреме и њихове функције у Хаушилдовом стваралаштву, као и изазовима које рад на филмској музици поставља пред композитора. Било је речи и о његовом интересовању за кошарку, искуству селектора компилацијског издања Air Texture IV, раду на ремиксима, као и могућим начинима сарадње са другим уметницима.

Аутори: Сања Куњадић и Немања Митровић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво