Имагинарни пејзажи

У вечерашњој емисији представићемо остварења канадске ауторке Франс Жобен, пре свега нумере са њеног најновијег албума „Сцене”, као и са остварења „Сингулум” и „Без репера”.

Франс Жобен је уметница и композиторка из Монтреала, која се бави и стварањем електронских композиција и звучних инсталација, у које инкорпорира музичке и визуелне елементе инспирисане архитектуром. Њена дела су излагана широм света, а такође је објављивала за неке од водећих кућа посвећених електронској музици попут Баке/Шталплат, РумФорти, Баксару, Мјутек и других, сарађујући са Штефаном Матјуом, Ријоџијем Икедом, Марком Фелом и Ричардом Шартијеом. Добитница је престижне канадске награде Опус за концерт године у оквиру категорије електроакустике, за наступ на фестивалу АКУЗМА 8.

Албум Сцене ова уметница је објавила 17. новембра за кућу L-INE Imprint. Ово остварење је посвећено финском музичару Мики Ваинију, који је преминуо у априлу, и који је био њен добар пријатељ. Жобен је као једино образложење понудила следеће речи: „Значај промене је непроменљиво, под условима линеарног времена, вечност ће донети утеху".

Уредница Ксенија Стевановић

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво