Век хармонике – Владимир Благојевић

Други део концерта који је Владимир Благојевић одржао 20. новембра ове године у Студентском културном центру у Београду. На програму су била дела која су компонована за овог изузетног извођача, као и три композиције које су имале светску премијеру 25. октобра у Крагујевцу.

Владимир Благојевић рођен је у Крагујевцу 1980. године, а магистрирао је на Универзитету уметности у Берну, у класи Теодора Анцелотија, једног од најзначајнијих светских уметника на хармоници. Више од петнаест година Благојевић је активан на концертном подијуму, а као солиста и камерни музичар наступао је у најпознатијим концертним дворанама, као што су Берлинска филхармонија, Франкфуртска опера, Минхенска опера и многе друге. Први је уметник на хармоници коме је припала част да одржи реситал на фестивалу у Луцерну 2003. године.

Овај хармоникаш члан је неколико еминентних ансамбала камерне музике. Са ансамблом Модерн из Франкфурта већ деценију наступа широм Европе, сарађивао је са ансамблом Паул Кле из Берна, а од 2004. године је стални члан ансамбла Пре-Арт из Цириха, са којим се представио на концертним позорнице Швајцарске, Француске, Немачке, Србије, Босне и Херцеговине и Македоније.

Слушаћете Вергл Драшка Аџића из 2017. године, премијеру композиције F31.1 Драгане Јовановић, Соло 2007 - Дијалог Матијаса Артера, као и премијерно извођење композиције Добар ветар Ивана Бркљачића.

Уредница емисије Марија Вуковић



Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво