Sladoled od majčinog mleka?!

Čak ni najsnabdevenije poslastičarnice ni specijalizovane radnje nemaju proizvod koji jedan restoran u Londonu sa ponosom predstavlja - sladoled od majčinog mleka! Za 14 funti, oni koji ne budu rekli „bljak“ moći će da uživaju u specijalitetu od prvoklasnog, prirodnog mleka žena, vanile i limuna.

Ljubitelji sladoleda u Londonu uskoro će moći da uživaju u potpuno novom ukusu. Uz napomenu da je reč o organskom proizvodu, jedan specijalizovan restoran planira da u ponudu uvrsti i sladoled od majčinog mleka!

Specijalitet spravljen od majčinog mleka nazvan je „Bejbi Gaga" (Baby Gaga) i od petka će se služiti u restoranu Icecreamists u londonskom Kovent Gardenu.

Vlasnik restorana Met O'Konor uveren je da će poslastica koju ceni 14 funti biti veoma tražen proizvod.

Mleko koje je neophodno za sladoled obezbedile su majke koje su se odazvale Internet reklami na forumu Mumsnet.

Viktorija Hili, mama iz Londona, bila je jedna od žena koje su donirale mleko kada su videle oglas koji je objavio restoran.

Budući da radi sa ženama koje imaju problem sa dojenjem beba, Viktorija veruje da ako bi više odraslih bilo svesno koliko je majčino mleko ukusno, više majki bi bilo spremno i da doji svoje bebe.

„Šta može biti prirodnije od sladoleda od svežeg mleka? Za mene je to još jedan način zaradim nešto novca i tako se izborim protiv recesije", navela je Hili u saopštenju koje prenosi Dejli mejl (Daily Mail).

I sama je probala sladoled prvi put tek nedavno.

„Veoma je lep, zaista se topi u ustima", opisala je sladoled Viktorija koja je samo jedna od petnaestak žena koje su obezbedile neophodan sastojak poslastice.

Osnovni sastojci „Bejbi Gaga" sladoleda su vanila, kora limuna i majčino mleko.

Prema rečima Meta O'Konora, reč je samo o jednom od desetak radikalno drugačijih ukusa koje su u restoranu nedavno odabrali.

„Neki će kada budu čuli za ovo reći: 'Bljak', ali to je, u stvari, čist, organski i potpuno prirodan proizvod", objasnio je O'Konor, istakavši da je prvo što je tog jutra pojeo bio upravo „Bejbi Gaga" sladoled i da se sjajno oseća.

Na ideju da od mleka žena mogu da se prave razni interesantni gastronomski noviteti došao je i jedan Amerikanac koji je napravio sir. Ipak, nadležne gradske službe sprečile su domišljatog vlasnika restorana u Njujorku da na meni uvrsti jela napravljena, između ostalog, i od sira od mleka svoje supruge. 

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво