Читај ми!

Bezosova jahta izašla iz brodogradilišta bez rasklapanja mosta

Nova džinovska jahta osnivača „Amazona“ Džefa Bezosa konačno je porinuta, ali bez potrebe za rasklapanjem istorijskog mosta „De Hef“.

Umesto toga, megajahta je delimično rasklopljena i odšlepana do drugog brodogradilišta bez ogromnog jarbola.

Jahta pod imenom "Y721" već godinama se gradi u Roterdamu, a jedan od najbogatijih ljudi u istoriji moraće na nju da sačeka još nekoliko meseci.

Tokom izrade, firma "Oceanco" najavila je da će jarboli jahte, koji je između ostalog čine najvišom jahtom na svetu, biti previsoki da bi prošli ispod mosta Koningshaven i da će istorijski most morati da bude rasklopljen.

Zvaničan zahtev za to naišao je na izuzetno negativne reakcije lokalnog stanovništva koje je najavilo proteste i da će jajima dočekati prolazak Bezosove jahte.

Poznat kao i De Hef, nekadašnji železnički most je deo istorijskog nasleđa Holandije. Teško je oštećen u Drugom svetskom ratu i jedan je od simbola grada. Pre pet godina je renoviran, a gradski savet obećao je građanima da više nikada neće biti rasklapan.

Zbog toga su gradske vlasti pre par meseci odbile Bezosov zahtev.

Izgleda da je postojao i drugi način. Jahta "Y721" sredinom sedmice isplovila je iz brodogradilišta bez jarbola, a do drugog brodogradilišta odvukla su je tri tegljača.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво