Читај ми!

Pola liže, pola Leu daje – beogradski sladoledžija misli i na kuce

Jedan beogradski sladoledžija proširio je svoj posao tako što je želeo da, svojim mušterijama, ponudi proizvode i za njihove kućne ljubimce.

Kuca Leo ove tropske dane preživljava zahvaljujući sladoledu. I nije jedina, desetak ljubimaca svakoga dana svraća u Verkovu poslastičarnicu po svoju kuglu sladoleda.

„Ja sam međunarodni kinološki sudija još od studentskih dana i ideja supruge i moja je bila u stvari da volimo pse, da se tu skupljaju vlasnici i da se igramo sa kucama. Apsolutno nikakav komercijalni fazon nije bio u pitanju. Onda se pojavio i ovaj centar za spasavanje životinja za koji mi odvajamo dinar od svake kugle“, kaže sladoledžija Veroljub Šobić.

Osim što deo zarađenog novca poklanja za dobrobit životinja, ovaj humani poslastičar za njih priprema posebne vrste sladoleda.

„Za njih pravim sladoled na bazi jogurta i šumske borovnice i ono što je specifično pošto je za pse, nema belog šećera, nema saharoze, zaslađujem sa jako malo fruktoze. Neretko se dešava da se i vlasnik odluči da proba“, ističe Veroljub.

Verko je sladoledžija već 31 godinu. Isto toliko osmišljava neobične ukuse.

„Kod mene ne postoji običan sladoled, svi su neobični čak i oni koji izgledaju obično. Ovo je prava zanatska radnja, ja isključivo koristim sirovine, a ne repromaterijal. Tako da kod mene je sasvim normalno da pojedete sladoled od drenjine ili dinje cerovače ili da bude neko domaće vino ili rakija šljivovica, ajvar, kačkavalj. Sve što poželite“, ističe sladoledžija.

Njegovim sladoledima, pripremljenim na italijanski način, manu ne nalaze ni vlasnici ni ljubimci, a prava dobitna kombinacija je kada se zajedno rashlade. Ima stalne mušterije, pa tako u šali kaže da se vlasnici bez svojih ljubimaca retko vraćaju.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво