Читај ми!

Šef Mišlenove kuhinje dolazi u Srbiju

Zahvaljujući Udruženju „Ja volim Francusku“ Srbiju će posetiti gospodin Kristijan Tetedoa, šef Mišlenove kuhinje, „najbolji od najboljih“, čovek koji je tokom svoje bogate karijere bio lični kuvar predsednika Francuske i poneo titulu najboljeg restoratera, učitelja svih kuvara i predsednika Mišlenovih kuvara u Francuskoj.

Kako navodi gošća Jutarnjeg programa Slađana Novaković, predsednica Udruženja „Ja volim Francusku“, priprema dolaska gospodina Kristijana Tetedua je zahtevala uspostavljanje kontakta sa predstavnicima iz turističkog, ugostiteljskog i kulturnog sektora Republike Francuske.

„Uprkos svim preprekama, zahvaljujući dobroj volji, istrajnosti, kao i profesionalizmu, uspeli smo da odolimo svim izazovima i na kraju dobili potvrdu o dolasku gospodina Kristijana Tetedua u našu zemlju u periodu od 4. do 7. maja“, naglašava Novakovićeva.

Pored toga, bilo je neophodno ispuniti više uslova kako bi se obezbedio dolazak uvaženog gosta.

Na 10.000 metara nadmorske visine ljudsko čulo ukusa reaguje sa dve trećine kapaciteta. Umesto da koristi dodatke kao što su šećer, so i biber kako bi se premostila ta situacija, „Er Frans“ kao kompanija koristi znanje i veštine Mišlenovih kuvara, i u prvoj i biznis klasi služi specijalitete na kojima oni rade.

„Jedan od zahteva za dolazak gospodina Tetedua je bio upravo taj da u Srbiju dođe letom kompanije 'Er Frans' u kome će mu biti obezbeđen takav obrok, koji je možda urađen baš po njegovom receptu“, ističe gošća Jutarnjeg programa.

Sledeći uslov je bio i partnerstvo u okviru projekta proverenom partneru, udruženju „Ja volim Francusku“, zbog aktivnosti koje su sproveli u prethodnih pet godina. Pokrajinski sekretar za Privredu i turizam Vojvodine je doprineo uspešnosti u okviru svih međunarodnih projekata Udruženja.

Centralni događaj posete gospodina Kristijana Tetedua će biti svečana večera koja će biti upriličena 5. maja u restoranu „Red kvin“ u „Beogradu na vodi”. U saradnji sa gostom i njegovim asistentom osmišljen je meni koji je približan ukusima na koje smo navikli u Srbiji, ali će imati i dozu nečega što nije specifično za naše podneblje.

Inače, Beograd su već posećivali nosioci Mišlenove zvezdice i on se već nalazi u Mišlenovom vodiču kao preporučena gastronomska destinacija.

„Francuska ambasada je velika podrška svim aktivnostima Udruženja 'Ja volim Francusku', kao i na ovom projektu, i samim tim daje veliki doprinos daljem jačanju tradicionalno dobrih odnosa između Srbije i Francuske“, zaključuje Slađana Novaković, predsednica Udruženja „Ja volim Francusku“.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво