Читај ми!

"Conde Nast" izdvojio Srbiju za destinaciju koju treba posetiti 2022. godine

Popularni vodič za putovanja „Konde Nast traveler“ svrstao je Srbiju u 22 najbolje destinacije da se posete naredne godine.

Kako je svet polako počeo ponovo da otvara granice novinari Konde Nast travelera odlučili su da preporuče čitaocima najbolje destinacije, sa bogatom istorijom i kulturom, a koje nude dobar provod i hranu.

Među 22 najbolje destinacije našla se i Srbija, a Konde nast traveler izdvojio je odlične beogradske restorane i noćni život, kao i bogate kulturne sadržaje Novoga Sada.

„Beograd je stekao reputaciju kulinarske destinacije, koja slavi susret istočne i zapadne kuhinje, u kojoj se mogu prepoznati grčki, turski i centralnoevropski uticaji“, navodi Konde Nast traveler.

Od restorana u Beogradu izdvojeni su „Langust“, koji vodi nagrađivani kuvar Giljum Iskandar, kao i raskošan „Salon 1905“ čiji meni pokazuje da srpska vine u kombinaciji sa domaćim tartufima, sirevima i delikatesima mogu da se nose sa najboljim što Evropa može da ponudi.

Noćni život prestonice upoređen je sa Berlinom iz 90-ih, ali Konde Nast traveler navodi da će Beograd naredne godine dobiti luksuzno unapređenje otvaranjem hotela „Sent Ridžis“, koji će biti smešten u 42. spratnoj kuli i najvišem neboderu na Balkanu (izuzev Istanbula) – centralnom delu 3 milijarde vrednog urbanog revitalizacionog projekta Beograd na vodi.

Još jedan grad je Konde Nast traveler izdvojio – Novi Sad. Imenovan jednom od tri evropske prestonice kulture 2022. godine, grad je progresivno čvorište muzike, umetnosti i literature smešteno na Dunavu.

U pripremi za narednu godinu, Novi Sad je otvorio nekoliko novih mesta koje treba posetiti – nekadašnju fabriku testenina i postrojenje za farbanje svile, a tu je i zamak iz 1890-ih koji je pretvoren u savremeni prostor gde će biti održavani događaji i izložbe tokom godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво