Читај ми!

Na Olimpijadi brada i brkova u Nemačkoj, berberi izabrali najlepše

Oko stotinu muškaraca sa bradom i brkovima učestvovalo je na takmičenju u nemačkoj pokrajini Donja Bavarska kako bi utvrdili ko ima najlepše, najnegovanije i najbolje brkove i bradu.

Takmičari su došli iz Holandije, Austrije, Italije, Švajcarske i Izraela, kao i Nemačke da bi se takmičili na Olimpijskim igrama brade i nemačkom prvenstvu brade koje se održava u gradu Eging am Ze u Donjoj Bavarskoj.

Takmičili su se u nizu kategorija, od „Dalijevih brkova“ do „musketarskih“, kao i u kategoriji „prirodnih“, za učesnike koji ne koriste kozmetičke proizvode za stilizaciju brkova i brade.

Žiri od sedam obučenih frizera i berberina izabrao je najbolje.

„Nega brade je zapravo najvažnija stvar“, navodi Kristijan Fajht, predsednik Istočnobavarskog kluba brade i brkova, koji je domaćin takmičenja.

Članovi žirija procenjuju takmičarske brade kako u pogledu gustine, tako i dužine.

Dok su Olimpijske igre brade i brkova bile otvorene za sve, oni koji su se takmičili na nacionalnom prvenstvu morali su da budu stanovnici ili barem članovi kluba.

Jedan od članova žirija, austrijski frizer i berberin, Johan Glaser ističe da su sve brade koje je video sjajne, ali da se određene ističu pre svega po detaljima i završnoj obradi.

„Kako je brada ošišana, da li je negovana, da li je obrijana, čista, da li se sija. Sve su to stvari koje se procenjuju“, objašnjava Glaser.

„Lak za kosu i fen su dve osnovne stvari koje se najviše koriste. Za brkove se koristi vosak, neki se kunu u njega, a drugi koriste penu za kosu. Ali stari dobri lak za kosu i fen su osnovni za lepe brkove“, smatra Kristijan Fajht, predsednik Istočnobavarskog kluba.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво