Читај ми!

Svemirski turisti direktno iz orbite poručili Tomu Kruzu da ga rado primaju za pomoćnika

Svemirski turisti koji već 48 sati kruže oko Zemlje u svemirskom brodu „Spejs eksa“ razgovarali su iz orbite sa slavnim glumcem Tomom Kruzom, zvonom su dali znak za zatvaranje berze i odgovarali na pitanja dece koja se leče od raka u bolnici „Sent Džud“ u Memfisu.

Civilna posada „Inspiracija 4“ koja je odletela u Zemljinu orbitu razgovarala je sa glumcem Tomom Kruzom iz svemira i prenela mu svoja iskustva, s obzirom na to da bi on trebalo da snimi, kako je najavljeno, „bestežinski“ film u Međunarodnoj svemirskoj stanici u saradnji sa kompanijom Ilona Maska.

Članovi misije „Inspiracija 4“ su holivudskoj zvezdi poručili da ga rado primaju za svog pomoćnika, oslovljavajući ga kao Maverika, po liku koji je tumačio u filmu Top gan.

Inače, misiju je angažovao američki milijarder Džared Ajzakmen, osnivač i izvršni direktor kompanije za finansijske usluge „Šift for pejment“, koji je ujedno i iskusan pilot, za prikupljanje 200 miliona dolara za Dečju onkološku kliniku „Sent Džud“ u Memfisu. Ajzakmen je donirao polovinu predviđene sume pre lansiranja.

Članica posade, Hejli Arčenjuk, u direktnom uključenju tokom ćaskanja sa malim pacijentima pokazala im je spektakularan pogled koji se pruža sa njihove kupole. Tokom razgovora sa malim pacijentima, jedno dete je pitalo da li su videli vanzemaljce, a drugo se pitalo: „Da li ima krava na Mesecu?“.

Ajzakmen, Arčenjuk i druga dva člana posade, Sijan Proktor i Kris Semborski, odleteli su 16. septembra na raketi „Spejs eksa“ koja ih je podigla 575 kilometara iznad Zemlje, dalje od Međunarodne svemirske stanice ili svemirskog teleskopa Habl i najudaljenija je tačka na koju je čovek otišao još od leta „Apola“ na Mesec 1972. godine.

Od tada posada prikuplja medicinske podatke o tome kako su njihova tela reagovala na odsustvo gravitacije, razgovaraju sa prijateljima i porodicom na Zemlji i uživaju u pogledu.

Kako je predviđeno, potpuno automatizovana kapsula „Kru dragon" ispaliće svoje kočione rakete i pripremiti se za pad u Atlantski okean u blizini Kejp Kanaverala u noći između subote i nedelje, čime će biti završeno ovo trodnevno putovanje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво