Читај ми!

Aerodrom u Guangdžouu najprometniji na svetu prošle godine sa 44 miliona putnika

Prema istraživanjima prometa putnika i saobraćaja na aerodromima širom sveta, najprometniji aerodrom na svetu 2020. godine je kineski aerodrom "Guangzhou Baiyun".

Tokom poslednjih 23 godine Međunarodni aerodrom u Atlanti, "Hartsfield-Jackson", bio je najprometniji na svetu, a sada se nalazi na drugoj poziciji.

Kineski aerodrom "Guangzou Baiyun", sa 11 mesta stigao je do prve pozicije po prometu putnika i saobraćaja.

Aerodrom "Guangzhou" u 2020. godini posetilo je skoro 44 miliona putnika, što je za oko 40 odsto manje u odnosu na 2019. godinu. Aerodrom u Atlanti zabeležio je pad poseta za oko 60 odsto.

Ovome je u najvećoj meri doprinela pandemija koronavirusa. U prvih deset najprometnijih aerodroma sveta nalazi se čak sedam kineskih aerodroma.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво