Читај ми!

Novi Benksijev grafiti osvanuo u Notingemu – Devojčica sa hulahopom

Pre nekoliko dana na ćošku jedne zgrade u Notingemu, pored bicikla zavezanog za banderu kojem fali zadnji točak, pojavio se mural devojčice koja vrti gumu od bicikla kao hulahop.

Iako niko nije znao zasigurno, počele su spekulacije da bi komad ulične umetnosti mogao da bude od poznatog Benksija. Postavljeno je i zaštitna plastika preko crteža, što se ispostavilo kao pravi potez, jer je do sada dva puta prešaran.

Britanski ulični umetnik postavio je danas na svom Instagram nalogu fotografiju murala i tako prekinuo spekulacije i potvrdio da se zaista radi o njegovom delu.

Zapravo radi se o čitavoj umetničkoj postavci.

Surinder Kaur, koja drži salon lepote odmah pored murala, kaže da se i bicikl kojem nedostaje zadnji točak pojavio istovremeno kada i grafiti crtež, prenosi Gardijan.

„Svi su uzbuđeni i mnogo ljudi dolazi da vidi crtež“, kaže ona.

Stručnjak za Benksijeve radove, profesor Pol Gov sa Univerziteta u Bornemotu, kaže da je veoma srećan što se ispostavilo da je crtež zaista Benksijev.

„Zanimljivo je to što su poslednjih četiri ili pet Benksijevih radova se odnosili na kovid ili neku ozbiljnu vest. Ovo je mnogo više zabavno i pokazuje nekoga ko uživa. Možda je to i poruka – živimo u teškim vremenima, hajde da pokušamo da izvučemo što više zabave iz nečega što je polomljeno“, ističe profesor za Bi-Bi-Si.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво