Iz Čikaga u Valjevo – preko „Zum“ aplikacije pratili venčanje

Venčanje u Čikagu mladog momka iz Valjeva Predraga i njegove izabranice Sare. Familija iz Valjeva nije uspela da dođe zbog situacije sa koronom, ali su putem modernih medija uspeli da vide veći deo ceremonije. U međuvremenu, mlada uči srpski i sprema se za posetu Valjevu.

Dok je srpsko-palestinsko svadbeno veselje u Čikagu Predraga i njegove izabranice Sare bilo u punom jeku, familija u Srbiji provela je dan prateći koliko može to veselje na Zum aplikaciji.

Porodica i prijatelji pratili su veselje iz dnevne sobe porodične kuće u Valjevu. Predrag je stigao u Ameriku pre tri godine, a Sara je rođena u Čikagu.

„Nešto lepše nisam mogla da zamislim. Upoznala nas je zajednička prijateljica koja je srpskog porekla. Nisam bila u Srbiji, ali bih želela da je posetim“, rekla je Sara.

Mladoženja Predrag ističe da će sledeće godine, kada prođe pandemija, napraviti slavlje za roditelje u Srbiji.

Bili su tu i sveštenici iz valjevskog kraja. Otac Saša Đurđević došao je sa Floride na venčanje.

„Nekako nas je Bog spojio da istoga dana kada sam ja ovde dolazio po vizu u američku ambasadu, vidim Predraga i Saru, a nismo se poznavali“, istakao je otac Saša Đurđević.

„Ovo mi je prilika da pozdravim Predragove roditelje, koji nisu na venčanju, ali su s nama bili duhovno i pratili su venčanje putem Zum aplikacije“, rekao je sveštenik Aleksandar Petrović.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво