„Ko j**e Borisa“ – londonska policija tražila od žene da skine uvredljivu majicu

Ženu na ulicama Londona zaustavila je policija zbog poruke ispisane na njenoj majici „Ko j**e Borisa“, jasno aludirajući na britanskog premijera Borisa Džonsona.

Odmah nakon zaustavljanja od strane policije, žena je počela da snima razgovor telefonom, a policajac je počeo da joj objašnjava da nošenjem majice krši zakon.

„Mislite da je protivzakonito da nosim ovu majicu. Na osnovu kog zakona?“, pitala je žena policajce.

Jedan od njih odgovorio joj je da se članom 5 Zakona o javnom redu i miru smatra da je uvredljivo koristiti preteće reči ili ponašanje ili pokazivati bilo kakav preteći natpis ili znak ukoliko se u blizini nalazi osoba koja će verovatno biti uznemirena ili uvređena.

„Zašto bi ovo uznemirilo bilo koga“, upitala je žena, na šta su joj policajci odgovorili: „Druge ljude. Nekima će ta poruka biti uvredljiva.“

„Ovo je zapravo kršenje mog prava da nosim šta god želim“, istakla je žena. 

Iako se snimanje tu prekida, na snimku na Jutjubu se navodi da je nakon toga žena morala da zakopča rajsferšlus, jer je policajac implicirao da će u protivnom biti uhapšena.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво