Kako da se lakše naviknete na rad od kuće

Kompanije širom sveta uvele su obavezan rad na daljinu. Bez obzira na to da li ste novajlija ili veteran u poslu, evo šta treba da uradite da biste ostali produktivni.

„Majkrosoft“, „Gugl“, „Tviter“, „Epl“, „Amazon“ su samo neke od globalnih kompanija koje su u poslednjih nekoliko dana uvele obaveznu politiku rada od kuće usled širenja Kovid-19. 

U danima i nedeljama pred nama prelazak u „kućnu kancelariju“ postaće uobičajen, s obzirom na to da je Svetska zdravstvena organizacija objavila da je koronavirus zvanično dobio status pandemije

Neki zaposleni će prvi put raditi od kuće, što znači da treba ostati na zadatku u novom okruženju koje može uticati na produktivnost rada. 

Ipak, postoje načini da se postignu dobri poslovni rezultati, od uređivanja odgovarajućeg radnog prostora do načina na koji razgovarate sa svojim timom. 

Dobra komunikacija 

Koronavirus ili ne, ključna stvar za rad od kuće je jasna komunikacija sa šefom i tačno poznavanje šta se očekuje od vas. 

Komunikaciju treba odžavati iz dana u dan, a najbolje je telefonski razgovarati sa šefom pred početak i kraj radnog vremena.

Ponašajte se kao da ste na poslu

Na primer, samo zato što se možete raditi u pidžamu, ne znači da zapravo to treba i da uradite. 

Treba stvoriti radno okruženje i ponašati se kao da se nalazite na svom standardnom radnom mestu. 

U prošlogodišnjoj anketi „Flek džobsa“ u kojoj je učestvovalo 7.000 radnika, 65 odsto ispitanika reklo je da je produktivnije raditi od kuće, navodeći beneficije kao što su manje prekidanja od strane kolega i smanjen stres od posla. 

Najviše navođena žalba bila je nemogućnost da prestanete da radite nakon završetka radnog vremena.

Izbegavajte da se osećate usamljeno

Sa koronavirusom nije jasno koliko dugo će ljudi biti kod kuće, što predstavlja dodatne probleme.

Duga izolacija takođe može potencijalno uticati na moral, a samim tim i na produktivnost. 

Najvažnije je održati dobro raspoloženje i nastaviti druženje sa ljudima, samo u izmenjenoj formi – telefonom ili onlajn dok ne prođe opasnost. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво