Uvozni praznici slave se i u domaćim kafanama

U našoj tradiciji 14. februar obeležava se kao Sveti Trifun, slava vinogradara, ali u gradovima i kod mladih, poznatiji je kao Dan zaljubljenih.

Odmah posle Nove godine, jelke i Deda Mraza, u knjižare, na bilborde i koncertne dvorane stiže znak srca.

„Publika generalno voli da ima neki povod da bi izašla i posetila neki kulturni događaj ali vrlo često to bude i marketinški trik. Uglavnom, za 14. februar su to muzičari koji imaju više romantičnih pesama“, kaže Milica Ševarlić iz Doma omladine.

Različita su mišljenja o tome koja pesma je najljubavnija, ali sigurno je da skoro svaka ispisuje stihove i note o ljubavi. Zato i nije čudno što se ovaj praznik najčešće obeležava uz muziku.

Proteklih dana biletarnice su imale mnogo posla. Dok su muzičari birali salu za nastup, publika je hrlila da nađe mesto u njoj.

Prema statistici samo jedne godine u Italiji prodato je više od 14.000 ruža na dan zaljubljenih. Iz svih naših izloga pozivaju nas da na ovaj dan kupovinom dokažemo da nekoga volimo.

I dok većina prodavaca proizvoda i usluga upravo dan ljubavi koristi kao mamac za kupce jedna kafana u Beogradu, mislila je i na one koji nemaju sa kim da provedu današnji dan, proslavom „Anti Valentajna“.

„Rešili smo da ove godine napravimo nešto totalno drugačije. Jednostavno, da ljudi koji nemaju ljubav ili su trenutno razočarani, da ih ništa to ne sprečava i da mogu da se zabave“, Bogdan Srejović iz jedne od kafana u Beogradu.

I dok ljubitelji muzike slušaju Josipu Lisac, grupu „Ničim izazvan“ ili mostarske ambasadore Sevdaha, za one koji su propustili provod, ubrzo će srca zameniti broj osam, i imaće priliku da već druge nedelje marta poprave utisak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво