U devetoj deceniji, pored stenta i tri bajpasa, Milan ne želi da se odrekne trčanja

Starost nije stanica za odmor, što godinama dokazuje Kraljevčanin Milan Matijević. U devetoj deceniji ne odustaje od atletike koja mu je od mladosti velika ljubav.

Pre deset godina ispričali smo priču o sedamdesetpetogodišnjaku koji je, samo dve nedelje posle operacije kolena, osvojio treće mesto na Balkanskom prvenstvu za veterane u krosu. Danas, Milan Matijević i dalje trči. Ritam je slabiji, ali ne i volja.

„U Solunu me strefio infarkt u autobusu, ugradili mi stent. I posle deset godina desilo se ponovo začepljenje, onda su mi uradili tri bajpasa. Sigurno, u toj situaciji ja sam i prilagodio malo moje bavljenje sportom, odnosno više rekreiranje, ali nisam stao. Trčim svaki drugi dan“, napominje Milan Matijević.

Nekada je trčao maratone i polumaratone. Sada se priprema za Balkansko prvenstvo u dvorani u Beogradu. Čeka ga, kaže, ozbiljna konkurencija u trci na 60 metara i skoku u dalj.

„Neko je malo savijeniji, neko je ispravljeniji ali, uglavnom mi se svi uvažavamo i poštujemo, i nama je zadovoljstvo kad se sretnemo na tim balkanskim takmičenjima“, dodaje Milan.

U računu ovog doktora ekonomskih nauka medalje nisu merilo sportskog uspeha. Njima meri lepe životne trenutke.

„Želim da kažem da je Milan u svojoj 86. godini primer svima kako treba održavati zdravlje i on je jedna jedinstevna pojava, jedan najveći entuzijasta koga sam ja video“, kaže kompozitor Miša Mijatović.

Kraljevo ga pamti i kao predsednika atletskih saveza Srbije i Jugoslavije, uspešnog direktora „Robne kuće“ i „Jasena“, opštinskog funkcionera, autora nekoliko knjiga. I dalje rukovodi Društvom ekonomista Kraljeva i Društvom za negovanje oslobodilačkih ratova „Jovo Kursula“. I piše tri nove knjige.

„Nisam se umorio, u principu ne želim da se umorim“, odlučan je Kraljevčanin, Milan Matijević.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво