Nindža studentkinja – napisala esej nevidljivim mastilom

Na potpuno iznenađenje svog profesora, Japanka Eimi Haga, koja studira istoriju nindži, predala je esej, koji je činio samo prazan list papira. Haga je, međutim, dobila najvišu ocenu za njega, jer je profesor shvatio da je rad pisan nevidljivim mastilom, po ugledu na nindže, prenosi Bi-Bi-Si.

Ostajući verna onome što izučava, studentkinja je koristila nindža tehniku „aburidaši“, koja podrazumeva korišćenje specijalnog mastila. Haga je provela sate natapajući i mrveći zrna soje da bi ga napravila.

I baš kao što smo gledali na filmovima, kada je profesor zagrejao papir, reči su se magično pojavile na njemu.

„To je nešto što sam naučila iz jedne knjige koju sam pročitala još kao mala. Samo sam se nadala da nikome neće pasti na pamet ista ideja“, rekla je Haga za Bi-Bi-Si.

Za nindže se zainteresovala još od malena kada je gledala animirane serijale na televiziji.

Nakon što se upisala na Univerzitet Mie, brucoškinja je odmah izabrala istoriju nindži kao jedan od predmeta, a za esej joj je traženo da piše o poseti Muzeju nindži „Igarju“.

„Kada je profesor na času rekao da će davati visoke ocene za kreativnost, odlučila sam da napišem esej koji će se razlikovati od drugih. Posle kratkog razmišljanja pala mi je ideja o aburidašiju“, kaže Haga.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво