Zbog jednog papira ostao bez neveste

Aleksandar Savić iz Jasenice kod Žitorađe, zbog venčanja sa Filipinkom Katarinom u Manili, ostao je bez posla, jer od firme nije dobio obećano neplaćeno odsustvo od mesec dana. Uz to, mladenci nisu mogli da obave građansko venčanje zbog nedostatka jednog papira, pa se mladoženja u rodno selo vratio bez neveste.

Aleksandar je šest meseci radio u fabrici „Solemez“ u Žitorađi da bi sakupio novac za avionsku kartu do Manile, gde ga je čekala izabranica koju je upoznao preko društvenih mreža.

Ljubav koja je buknula na daljinu, i posle tri godine trebalo je da bude krunisana brakom. Da bi to tamo i obavio, u Srbiji je prikupio gomilu papira.

Venčali su se u crkvi, ali kada je trebalo da obave građansko venčanje, nedostajao mu je jedan papir.

„Taj jedan dokument je bio problem zato što se kod nas ta dva dokumenta zovu istim imenom“, objašnjava mladoženja Aleksandar Savić.

Pošto nisu uspeli da obave građansko venčanje, venčali su se u Grčkoj pravoslavnoj crkvi, gde je mlada Filipinka promenila veru i dobila ime Katarina.

„Zvanično u dokumentima ona još uvek ima svoje staro ime Dženis Paganavan, ali problem je sada što mi građanski sada nismo zvanično venčani samo zbog tog jednog papira“, dodaje Aleksandar.

Iako je protiv ove veze bio njegov otac Dušan, a kada je video da ne može da promeni njegovu odluku da ode i iz dalekog sveta dovede mladu, svu svoju ušteđevinu, od hiljadu evra, dao mu je za put.

„Pristao sam, morao sam, šta ću. Kaže: ja idem pa bilo kako idem tamo, pa ću da se ženim“, objašnjava mladoženjin otac Dušan Savić.

Aleksandar se, međutim, vratio bez mlade, koja bez venčanog lista nije mogla da dobije vizu. To nije bio kraj njegovim mukama, jer ga je dočekala i vest da je ostao bez posla.

„Ja sam tražio to neplaćeno odsustvo, oni su mi prvo obećali, ali kasnije su mi rekli da mi se ne odobrava, kaže Aleksandar.

Za novi odlazak na Filipine, uz pribavljen papir, Aleksandar više nema para, a bez posla, teško da će ih uskoro i sakupiti. Od male penzije njegovog oca, koja jedva da je dovoljna za lekove neophodne za lečenje njegove bolesne sestre, žive svi u kući. Tako će zajednički život dvoje zaljubljenih morati da sačeka neka bolja vremena.

broj komentara 21 pošalji komentar
(petak, 22. mar 2019, 20:25) - anonymous [neregistrovani]

komentatori

umjesto da pomognete tom mladicu i njegovom ocu koji je dao svu ustedjevinu za avionsku karto sinu do Manile , vi se sprdate sa ovim nesretnicima.Sramota od vas zaista.

(petak, 22. mar 2019, 17:16) - anonymous [neregistrovani]

Odgovor na: "Internet je izmisljen protiv srba"

Stvarno nema smisla!! Ne samo što nervira svog starog oca, već se usudio bitanga da svojom tužnom životnom pričom i Vas nervira! Odmah ga tužite za učinjenu psihičku štetu (mada ćete imati silne muke da dokažete da Vam nije urođena) i pretrpljene traume! A ako sud neće da prihvati Vašu tužbu, šaljite žalbe upravi vodovoda u Žitorađi, pa kud puklo da puklo! Ili idite u Strazbur po pravdu! Ja bih njega tužio!

Milojko Dragojković, Svinjište kod Kuršumlije

P.S. A pre svega ću Vas da tužim, jer mi nanosite psihičku bol time što naziv naroda kome pripadam pišete malim slovom!!

(petak, 22. mar 2019, 17:08) - anonymous [neregistrovani]

Ovo je udarna novost danas?

Sta reci, imamo svi neke probleme, vece ili manje.

(petak, 22. mar 2019, 17:07) - anonymous [neregistrovani]

Lele

Al si gu nasao brate taj papir te spasio :-D

(petak, 22. mar 2019, 16:56) - anonymous [neregistrovani]

@Internet je izmisljen protiv srba

Pa koja to nasa mlada hoce da zivi na selu?

(petak, 22. mar 2019, 16:28) - anonymous [neregistrovani]

Trebao je da ozeni neku nasu iz sela mu...

A ta nasa, htela je da se uda? Sumnjam!

(petak, 22. mar 2019, 15:27) - anonymous [neregistrovani]

Veroispovest

"Pobogu" ne mora, ali hvala Bogu moze jer postoji sloboda veroispovesti.

(petak, 22. mar 2019, 14:35) - anonymous [neregistrovani]

Promena vere?

Pobogu, zar se mora promeniti vera kad se ljudi vencaju u Srbiji?
Šta fali da neko ostane musliman, katolik, hindus?

(petak, 22. mar 2019, 14:33) - anonymous [neregistrovani]

San

Jer sam ja tebi Panticu pricao moj san. Ja sam sanjao da sam kapetan od belu ladju. Ti ces da se vratis na posao, to nije problem. Ali, kad ja postanem kapetan od belu ladju.

(petak, 22. mar 2019, 14:30) - anonymousJoe [neregistrovani]

Svaka cast Aleksandre

Slazem se ili otvorite ziro racun za pomoc ili neka drzava/opstina/crkva pomognu. Ne kazu koliko mladic ima godina, ali mislim samo kod nas na Balkanu da ti sa 30 roditelji zabranjuju da se zenis/udajes - tragikomicno.