Otkad su ga preimenovali u Putinovo, selo procvetalo!

Ime zaseoka Adžinci u Gornjem Gajtanu, u opštini Medveđa, meštani su pre dve godine promenili u Putinovo. Sve je više povratnika, grade se nove kuće, a uz pomoć ruske humanitarne misije i Opštine, meštani su dobili i put. To je bio i povod posete ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Pored stare, dedine kuće, Milutin je pre 12 godina sa suprugom Milicom sagradio novu. I rade i uživaju u raju na oko 1.000 metara nadmorske visine. Boljitaka ima, kažu, otkad su zaseoku promenili naziv.

„Dobro se živi. Imamo svega. I jabuka, krušaka i mesa. Ali, opet, mora se nešto radit'“, ističe meštanin Milutin Petrušić.

U Putinovu ima tridesetak kuća. Polovina njih sagrađene su u proteklih deset godina.

„Da ostaju mlađe generacije, potomstvo. Vidite ovde kako je u našem selu Putinovu. Sve se izgrađuju, nove su zgrade“, ističe meštanin Slobodan Lazarević.

Oživelo je Putinovo, a i kafana „Krim“ je puna svakog dana. Meštani se tu okupljaju – bistre politiku uz domaću šljivovicu „putinovaču“, a mogu i da čitaju knjige.

Raduju se i gostima koji stižu sa svih strana.

„Dobili smo novi put. Čuli smo se i raščuli svuda po Srbiji, maltene i po celoj Rusiji“, kaže vlasnik kafane Mališa Petrušić.

U Putinovu se na svakom koraku mogu videti znamenja Srbije i Rusije. A do zaseoka se sada lakše stiže. Na putu koji je probijen i nasipan, a uskoro će biti i asfaltiran, meštani su dočekali ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Čepurina.

Od dragog gosta dobili su na poklon portret predsednika Vladimira Putina.

„Zahvalan sam i ruskoj strani i srpskim prijateljima koje dobro poznajem ovde, iz ruske humanitarne misije. Polako, simbolično da mislim da je to dobra stvar koja nas takođe povezuje“, rekao je ambasador Aleksandar Čepurin.

Putinovo je blizu važnog puta koji spaja dve opštine.

„Sa spajanjem Medveđe i Kuršumlije, što je i sam predsednik Vučić napomenuo pre godinu dana, čitav ovaj kraj bi dobio na ogromnom značaju“, kaže Nebojša Arsić, predsednik opštine Medveđa.

Projekti za putnu infrastrukturu u sklopu „Radanskog klastera“ se već rade, a i meštani Putinova ne sede skrštenih ruku. Šansu vide u seoskom turizmu.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво