Moskva, više od 300 „hladnih soba“ kao spas od vrućine

Služba za socijalnu zaštitu stanovništva Moskve otvorila je više od 300 „hladnih soba“ u svim distriktima ruske prestonice, a svaka takva prostorija može da primi 100.000 ljudi mesečno.

Москва, више од 300 „хладних соба“ као спас од врућине Москва, више од 300 „хладних соба“ као спас од врућине

U „hladnim sobama“ obezbeđeni su prijatni uslovi za odmor i rekreaciju Moskovljana, a opremljene su klima-uređajima i raspršivačima vode, saopštila je moskovska služba, prenosi Tas.

Posetioce u ovim prostorijama mogu zbrinuti medicinski radnici, u slučaju potrebe, a u „hladnoj sobi“ mogu i da gledaju televiziju, čitaju ili igraju društvene igre.

„Hladne sobe“ su prvi put otvorene u Moskvi u leto 2010, kada se neuobičajena vrućina spustila na grad, a vazdušni uslovi se pogoršali, podseća ruska agencija.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво