Genijalni roditeljski trikovi – zabavni i korisni u isto vreme

Roditelji vrlo često po društvenim mrežama dele fotografije koje pokazuju kako oni na originalan način zabavljaju svoju decu i u isto vreme ih drže dalje od nevolja. Neka rešenja su zaista jednostavno genijalna. Ili bolje reći genijalno jednostavna!

Džejk Vajt, otac troje mališana iz Ohaja, privukao je veliku pažnju ovom fotografijom iz automobila – pošto se njegovo troje dece stalno svađalo i tuklo na zadnjem sedištu, on im je postavio jednostavne pregrade od kartona!

Sjajan savet dala je i jedna mama koja je pokazala kako dete može da jede sladoled, a da mu ne curi po rukama – štapić je provukla kroz plastični tanjir.

Druga mama je dala predlog kako sprečiti dete da previše vremena provodi na internetu, odnosno kako da izvršava svoje obaveze – svaki dan menja šifru bežičnog interneta, a da bi je dobio, sinčić prvo mora da ispuni zadatke sa papirića.

broj komentara 5 pošalji komentar
(subota, 03. dec 2016, 18:56) - anonymous [neregistrovani]

Re: "Re: jednostavno"

Ma šta filizofiraš...Deca u tome vide baš zabavnu stranu. Zdravo dete je uvek dobronamerno, ne zamara se debelom filozofijom i voli da bude nagrađivano za obavljanje dužnosti jer se tada oseća odraslim, zrelim za život.

(subota, 03. dec 2016, 15:49) - anonymous [neregistrovani]

ne razumem

pa i ja dobijem pare kada uradim poso. jel i to ucenjivanje? pa jeste ali ne u pravnom smislu!!!

(subota, 03. dec 2016, 15:47) - Miki... [neregistrovani]

Prilično interesantno...

Samo mala korekcija oko onoga "plastičnog tanjirića". Nije to tanjirić, već plastičnni poklopac za plastičnu ili papirnu čašu (u glavnom za kafu) obrnut naopačke koji već ima širu rupicu za pijenje.

(subota, 03. dec 2016, 15:22) - anonymous [neregistrovani]

Re: jednostavno

Da, genijalno, osim onoga za lozinku. To se zove izrabljivanje i ucenjivanje, a dete sigurno neće naučiti ničem dobrom. I to još u vidu poruke, da ne postoji nikakva komunikacija. I onda smišlja detetu šta god poželi. Da li je i detetu dala isto pravo? Da dete kaže mami šta sve mora da uradi da bi je poštovao tog dana? Taj primer je zaista katastrofalan i prvo što ne treba raditi. Jednog dana će dete da nauči kako da zaobiđe mamu i šta onda? Uostalom, možda komšija nema šifru na svom ruteru... Ucene nikada nisu rešenje, a esploatacija još manje.

(subota, 03. dec 2016, 13:01) - anonymous [neregistrovani]

jednostavno

i genijalno