Čavez: Zemljaci, ne pevajte pod tušem!

Velika i dugotrajna kriza u snabdevanju zemlje vodom naterala je venecuelanskog predsednika Uga Čaveza da posegne za krajnjim merama - da pozove sunarodnike da ne pevaju pod tušem po pola sata.

Predsednik Venecuele Ugo Čavez pozvao je sunarodnike da ubuduće više ne pevaju po pola sata pod tušem i da se ne tuširaju duže od tri minuta, jer zemlja ima velikih problema u snabdevanju gradova vodom i strujom.

"Neki ljudi pevaju pod tušem pola sata. Ne, deco, tri minuta su više nego dovoljna. Merio sam, posle tri minuta više ne smrdim", rekao je Čavez najavljujući mere štednje energije na sastanku kabineta koji je prenosila nacionalna televizija.

Predsednik Venecuele je istakao da je nizak nivo padavina prouzrokovan atmosferskim fenomenom "El Ninjom" izazvao kritičan nivo vode u rezervoaru "El Gurija", jedne od najvećih brana na svetu.

"Ako mislite da ležite u kadi punoj pene i uključite ono, kako se zove... đakuzi, kakav je to komunizam? Nisu vremena za đakuzi", izjavio je Čavez i izazvao smeh svojih ministara.

Pozvao je i državne organizacije da odmah smanje potrošnju struje za 20 procenata i pomenuo upotrebu aviona ne bi li se kiša "naterala" iz oblaka.

Venecuela je u poslednjih godinu dana imala nekoliko dužih prekida u snabdevanju strujom zbog naglog porasta potrošnje i pada ulaganja, a situacija sa snabdevanjem vodom već dugo je kritična.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво