Mis Plastik, noć „neprirodne“ lepote

Kao svojevrstan vid protesta mađarskih plastičnih hirurga i devojaka koje su se uz njihovu pomoć „prolepšale“, u Budimpešti je održano prvo takmičenje za Mis Plastik 2009. Botoks i kolagen se nisu računali.

Petak, 9. oktobar - noć „neprirodne lepote" u Budimpešti, ili promocija prednosti plastične hirurgije pod nazivom „Mađarska Mis Plastik 2009".

Učesnice su se razmetale silikonskim implantima, „novim" nosevima i zategnutim licima u zemlji u kojoj se na „veštačko unapređivanje" gleda na različite načine.

Botoks i kolagen se nisu računali!

„Mislim da je ovo takmičenje trebalo odavno da se održi. Mađari su navikli da se smeju na temu plastične hirurgije, ali je došlo vreme da Mađarice povedu više računa o svom spoljašnjem izgledu. One su najlepše u Evropi", rekao je fotograf Marton Šipal.

Hirurg plastičar, dr Tamaš Rožoš, ističe da je jedan od ciljeva ove manifestacije bio da se pokaže da kozmetičke korekcije ne moraju obavezno biti nenormalno velike grudi, „naduvane" usne i koža razvučena do granica pucanja.

„Ovde se radi o vraćanju sklada... eliminisanju asimetrije i davanju ženama šanse da imaju normalne atribute", smatra Rožoš. „Plastična hirurgija ima lošu reputaciju u Mađarskoj, uglavnom zbog preterivanja."

Iako je Mađarska poprilično uzdrmana svetskom ekonomskom krizom, a njena vlada primorana da smanji budžet zdravstvu, dr Rožoš tvrdi da se broj operacija povećava svake godine.

„Ljudi kojima je ovo važno uvek nađu novac."

Da bi se kvalifikovale, 18 isključivo Mađarica je moralo da dokaže da su se podvrgle „punoj" operaciji - kao što rekosmo, inekcije botoksa i kolagena nisu „bile poželjne" na bini.

I tako su se skoro sve učesnice „prsile" veštačkim grudima, dosta njih dorađenim nosevima, a jedna finalistkinja je čak imala hirurški poboljšane prste na nogama.

Organizator tvrdi da je od takmičarki tražio „savršenu harmoniju duše i tela", ali je trodelno „šepurenje" bilo uglavnom posvećeno isticanju fizičkih atributa, zamislite, bez uobičajenih želja za „mir u svetu"!

Kandidatkinje su morale imati najmanje 18 godina. Bilo je različitih profila - jedna bivša ritmička gimnastičarka, žena-vatrogasac udata za policajca, jedna majka troje dece, nekoliko striptizeta...

„Kraljica plastike", misica Reka Urban, 22-godišnja hostesa, osvojila je stan u Budimpešti, prva pratilja Edina Kulčar novi automobil, dok je druga pratilja, Aleksandra Horvat, morala da se zadovolji dijamantskim nakitom vrednim 2 miliona forinti (10.800 dolara).

I najzaslužniji za izgled pobednica, njihovi „majstori", pardon, hirurzi, su takođe primili nagrade!

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво