U Gazi magarci glume zebre

Prinuđen da se u teškim vremenima snalazi kako zna i ume da bi privukao posetioce, vlasnik malog zoo-vrta u Gazi je nedostatak zebri nadoknadio sa dva magarca - obojena farbom za kosu u zebre!

Nidal Bargut, vlasnik zoološkog vrta "Mara lend" u gradu Gazi, smislio su "kreativan" način da privuče posetioce, posebno radoznalu decu u svoj mali vrt - obojio je magarce tako da izgledaju kao zebre.

Jedine dve zebre koje su imali uginule su početkom godine od gladi, kao posledica zapostavljanja životinja u vreme rata između Izraela i palestinskog Hamasa, koji upravlja pojasom Gaze.

"Zbog čvrste dvogodišnje izraelske opsade i blizine graničnog prelaza, nisam mogao da uvezem zebre iz Afrike. A onda mi je ovo palo na pamet", kaže Bargut.

I pored svega, zoo-vrt u Gazi ima "dosta" životinja - lavove, jednu ostarelu tigricu, majmune, lisice, vukove i veliki broj ptica, zmija, zečeva i mačaka. Nidal se kune da su sve prave!

"Sve one su prokrijumčarene kroz tunele u Gazi."

I tako je jedan profesionalni slikar pomoću boje za kosu francuske proizvodnje učinio da magarci liče na zebre.

"Teško je prokrijumčariti pravu zebru iz Egipta u Gazu. Prvo, preteška je, a drugo, košta oko 50.000 američkih dolara da se kupi, doveze do granice i provuče kroz tunele. A ove domaće magarse sam platio 700 dolara", objašnjava vlasnik.

"Smatram da je važno da imam ove životinje u svom vrtu zbog dece, da bi mogla da vide što je više moguće vrsta."

Stanovnik Gaze Jaser al-Šanti koji je u posetu vrtu došao sa svoje troje dece koja nikada nisu videla pravu zebru, kaže da ona uživaju u lokalnoj verziji te životinje.

"Bio sam zapanjen kada sam video lažne zebre, mada sam prvo pomislio da su prave, ali izbliza se vidi da nisu, pa sam počeo glasno da se smejem, kao i moja deca", kaže Jaser.

"Iako nisu prave, to je ono što imamo. Samo želim da mi deca budu srećna."

Oko 1.000 ljudi dnevno obiđe "Mara lend", a praznicima je "neviđena gužva". Ulaznica košta oko pola dolara za decu i 81 cent za odrasle.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво