Zmija sa nogom i kandžom

Na jugoistoku Kine se pojavila zmija koja je imala jednu nogu i kandžu na njenom kraju. Naučnici sada proučavaju uzroke ove neobične mutacije.

Šezdesetestogodišnja Kineskinja Duan Kviongksiu prestravila se kada je na zidu svoje spavaće sobe usred noći otkrila zmiju s jednom nogom koja je završavala pravom kandžom.

"Probudila sam se i začula čudan zvuk grebanja. Upalila sam svetlo i ugledala zmiju kako se kreće zidom uz pomoć kandže", rekla je Duan.

Gospođa iz Suininga na jugoistoku Kine kaže da se toliko prestravila da je skočila iz kreveta i reptila usmrtila udarcima cipelom. Zatim ju je stavila u flašu sa alkoholom.

Zmija je duga oko pola metra, debela kao prst na ruci i trenutno se nalazi na Univerzitetu u Nančangu gde je proučavaju naučnici.

Stručnjak za zmije Long Šuai kaže da je "uzorak neverovatan" i ističe da uzroci te neobične mutacije neće biti poznati sve dok se ne dovrši obdukcija.

U svetu zmija uobičajena je mutacija kojom se rađaju primerci sa dve glave, ali takvi reptili imaju veoma male šanse da prežive u prirodi, posebno što se glave međusobno napadaju.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво