Читај ми!

Staroplaninski vodopadi magnet za turiste

Sve veći broj turista iz celog sveta, privučen je netaknutom prirodom i divljinom Stare planine. Posebnu pažnju privlače vodopadi, koji su aktuelni i tokom zime, kada su zaleđeni, jer tada nalikuju vodopadima iz bajke.

Staroplaninske vodopade obilazi sve veći broj turista iz celog sveta, privučenih netaknutom prirodom i divljinom koja očarava sve koji kroče na jednu od najlepših srpskih planina, poručuju iz planinarskog kluba „Vidlič“ iz Pirota.

Osim letnjih obilazaka vodopada na Staroj planini, okruženim netaknutom prirodom, sve veći broj avanturista želi da vodopade obilazi i tokom zime, kada su zaleđeni, jer tada nalikuju vodopadima iz bajke.

Već se najavilo nekoliko grupa avanturista iz Vojvodine, koji žele da ove zime u pratnji vodiča obilaze staroplaninske vodopade.

Vodopad „Tupavica“ je najpristupačniji, nalazi se na oko četiri kilometara od sela Dojkinci, visok je oko 25 metara, ali je neverovatno lep i ljude koji ga obiđu ostavlja bez daha.

Izdvaja se i vodopad „Pilj“, koji je jedan od najviših u Srbiji sa 64 metra, kao i „Čunguljski“, na desetak kilometara iznad sela Topli.

„Čunguljski“ vodopad je visok oko 42 metra, ali je jedinstven po tome što svake godine poraste.

Naime, tokom topljenja snegova izuzetno jake bujice vode koja pada skoro vertikalno pomalo produbljuju dno vodopada.

Mnogi delovi Stare planine još nisu potpuno istraženi, pa ima mnogo i neotkrivenih vodopada, kao i onih manje poznatih, kojih nema na kartama.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво