Читај ми!

Devojka koja se ne plaši ajkula

Sićušna i tiha Oušn Remzi je iskusni ronilac i borac za očuvanje ajkula, koji sa lakoćom uspostavlja odnos poverenja sa ovom morskom nemani. Nedavno je objavila video-snimak na kojem pliva sa opasnim predatorom držeći se za njegovo peraje.

Ronilac i borac za očuvanje ajkula, sićušna Oušn Remzi ne samo da se bez straha probližava velikoj beloj ajkuli, već opasnog morskog predatora mazi i pliva uz njega držeći mu se za leđno peraje.

Na Dan zaljubljenih, neustrašiva devojka je objavila video-snimak svog, kako je nazvala, izraza ljubavi prema ovoj vrsti morskih pasa, za koje veruje da su neshvaćeni i upozorava da im preti rizik od izumiranja, prenosi Dejli mejl.

Susret sa tom opasnom morskom nemani zapravo je pun detalja koje samo Remzi može objasniti.

Prvo je velika bela ajkula posmatra i približava joj se, na šta devojka ostaje sasvim smirena.

Sledi prvi dodir i uvažavanje, nakon čega Remzi lagano hvata leđno peraje i velika bela ajkula je vuče za sobom.

Čitav prizor oduzima dah, a devojka je objasnila i kako je taj osećaj bliskosti podseća i na njen odnos s konjima.

Ljubiteljka ajkula ističe kako dok roni bez boce s kiseonikom, mora držati otkucaje srca na normalnom nivou kako ne bi životinji dala do znanja da je uznemirena, što bi ubrzano disanje i mehurići odavali.

„Morate pridobiti životinju da vam veruje, ajkule su vrlo rezervisane, vrlo oprezne. Vrlo lako se uplaše", objasnio je Huan Oliphant, morski fotograf, koji je napravio video-snimak.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво