Читај ми!

Spas za Teslinu kulu!

Operacija "Let's Build a Goddamn Tesla Museum" uspela! U internet akciji sakupljeno je neophodnih 850.000 dolara za otkup zemljišta na kojem je Teslina kula. Sledi kupovina zemljišta, a zatim i uređenje prostora, koliko to budu dozvolila sredstva koja će nastaviti da se prikupljaju do 29. septembra.

Zahvaljujući anonimnoj donaciji od 33.333 dolara prekoračena je suma koja je bila neophodna za spasavanje laboratorije Nikole Tesle u Šorhemu u američkoj saveznoj državi Njujork.

U internet akciji "Let's Build a Goddamn Tesla Museum" prikupljeno je već više od 940.000 dolara, što je više nego što je prvobitno planirano.

Za otkup zemljišta na kojem se nalazi građevina Vardenklif kula, poznatija kao Teslin toranj ili Teslina kula neophodno je 1,7 miliona dolara.

Država Njujork obećala je da će ukoliko u kampanji bude prikupljena polovina sredstava učestvovati isto sa 850.000 dolara.

Grupa entuzijasta putem sajta The Oatmeal pokrenula je kampanju za koju je planirano da traje do 29. septembra u ponoć. 

Akcija i dalje traje, na tom, ali i na sajtu Indiegogo.com/teslamuseum. 

Američki bloger Metju Inman koji stoji iza sajta The Oatmeal kaže da su u kompaniji odlučili da se uključe u akciju kako bi Kula „došla u prave ruke i konačno bila renovirana kako bi na odgovarajući način predstavljala jednog od najvećih pronalazača našeg doba".

Prvi korak ka Muzeju Nikole Tesle je načinjen – novac je sakupljen. Sledi kupovina zemljišta, a zatim i uređenje prostora, koliko to prikupljena sredstva budu dozvolila.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво