Srbi imaju duže... jahte

Uz priču o prvom „čedu“ kompanije "Philip Zepter Yachts" koje se gradi u Kraljevici, hrvatski „Jutarnji list“ je objavio i da su u „ratu jahtama na Jadranu“ za 33 metra i 27 miliona evra srpski tajkuni pobedili hrvatske.

Na globalnom nivou, opšte je poznato ko je „admiral" među tajkunima - Roman Abramovič (170 m, i još je prepravljaju). Ne baš u stopu slede ga „kapetani" Leri Elison (138 m) i Pol Alen (126 m).

Šeika Mohameda bin Rašida al-Maktuma (162 metra), vladara Dubaija i ostale azijske sultane i prinčeve ne računamo. Njihova „kraljevska veličina" jahti se podrazumeva.

Na Jadranu, dimenzije su skromnije, proporcionalne zemljama iz kojih dolaze bogati „skiperi". Ali, borba za primat vodi se sa ništa manje žara. Naprotiv!

Zahvaljujući hrvatskom Jutarnjem listu saznali smo da su u „ratu jahtama na Jadranu" za 33 metra i 27 miliona evra srpski tajkuni „dobili" hrvatske! Najviše zasluga pripada „kralju šećera" Miodragu Kostiću Koletu čije megaluksuzno plovilo ćete najlakše uočiti jer je najduže - 48 metara.

Hrvatski tajkuni

Pet najvećih hrvatskih jahti - ukupna dužina 172 metra, ukupna vrednost 60 miliona evra: 

Srpski tajkuni (plus Siniša Mihajlović, fudbalski trener)

Pet najvećih srpskih jahti - ukupna dužina 185 metara, ukupna vrednost 63,5 miliona evra:

Novi sektor „kralja lonaca"  

Što se luksuzne 50-metarske megajahte „JoyMe" tiče, prve iz serije koja se za "Philip Zepter Yachts", novu kompaniju srpskog milijardera Milana Jankovića, gradi u hrvatskoj Kraljevici, ona je konačno ugledala svetlost dana - premeštena je s doka pod šatorom, gde je bila skrivena od očiju znatiželjnika i konkurencije, na otvoreni deo brodogradilišta.

Odlikuju je hrabra i do sada neviđena rešenja splitskog arhitekte Srđana Đakovića, cena joj je 30 miliona evra, a već je pronađen i kupac sa Dalekog istoka. O tome u narednom tekstu. Uskoro!

broj komentara 12 pošalji komentar
(utorak, 31. jul 2012, 13:36) - anonymous [neregistrovani]

ma bravo

za pamet!

(utorak, 10. avg 2010, 00:17) - anonymous [neregistrovani]

Branka

A zasto bi bilo ko od njih hranio Vas ili mene??? Ljudi su zaradili u zivotu i sada uzivaju... Da su se svi mucili ili snasli kao oni, i oni bi sada bili na jahti a ne na +40 u kadi...

(petak, 30. jul 2010, 03:40) - Jahtas [neregistrovani]

KRoz .....

...... cevovod ispod sahta plovi moja braon jahta! :)

(petak, 30. jul 2010, 03:05) - anonymous [neregistrovani]

miha car

Mihina jahta je bivsa jahta od Armanija koju je usput on dizajnirao (zato je tako sarena). A posto su prijatelji, dao mu je za pola cjene i ko zna koliko vrijedi???????????

(petak, 30. jul 2010, 00:32) - milanbl30 [neregistrovani]

barbika kersme

kako ih je miha upuc'o sa brodom, hehe cao idem da zujim po jadranu...

(četvrtak, 29. jul 2010, 21:10) - Branka [neregistrovani]

Racunica

Koliko je gladnih u Srbiji i Nigeru (koji će bez hrane umreti), mogla nahraniti ova ekipa?
Hajde nek neko izračuna i objavi javno

(četvrtak, 29. jul 2010, 20:01) - anonymous [neregistrovani]

jahting

odakle kerumu jahta

(četvrtak, 29. jul 2010, 19:52) - anonymous [neregistrovani]

svako plati kad tad

Vojin Lazarevic bi morao da proda jahtu i plati radnicima plate. Sramota.

(četvrtak, 29. jul 2010, 19:35) - Branko [neregistrovani]

Jahte

I ja bi kupio jednu, a oni što su kupili jahte nisu tajkuni nego samo hedonisti, jer vole zivot i uzivanje, a svako ko misli drugacije je bolesno ljubomoran. Njima svaka čast na kupovinama.

(četvrtak, 29. jul 2010, 19:04) - anonymous [neregistrovani]

Jahte

Jadan narod Srpski i Hrvatski kad imaju ovakve tajkune,ne kazem za Sinisu Mihajlovica ,ali ovi drugi su stekli sa grbace napacenog naroda.