Читај ми!

Duple trojke u Nišu!

Za svega pet dana, dve mame su u Nišu rodile trojke začete prirodnim putem, pa su za po tri nova člana postale bogatije porodice Mitrović i Stanković. U vreme kada je u Srbiji sve manje beba, raduje vest o ovom fenomenu.

U niškom porodilištu, za pet dana, dve mame rodile su trojke začete prirodnim putem.

Prema evropskom proseku, trojke se uglavnom rađaju na šest i po hiljada, a u Americi na osam hiljada trudnoća. U vreme kada je u Srbiji sve manje beba, raduje vest o dvostrukim trojkama.

Sanja iz Niša je u 21. godini postala trostruka mama. Rodila je dečaka i dve devojčice.

„Teško je samo zbog uslova, zbog finansija, inače ostalo nije strašno“, kaže Sanja Stanković.

Tata Aleksandar ne krije sreću, ali i strah jer su oboje bez posla. „To će biti slatke muke“, navodi Aleksandar Stanković.

U Čamurliji, selu blizu Niša, drugačije prilike. Dve plate, porodična penzija, đak prvak i trojke - dva dečaka i devojčica.

„Tek kad smo stigli kući, kad smo došli u paketu, onda smo bili svesni da su u pitanju tri bebe i da su obaveze veće“, objašnjava Ana Mitrović.

„Evo postala sam baka i presrećna sam, od velike sam im pomoći“, ističe ponosna baka Radica Mitrović.

U niškom porodilištu ove godine je oko 300 porođaja manje nego lane. Trojke začete prirodnim putem rodile su se i prošle godine. Lekari kažu da za njih višeplodne trudnoće, u eri ultrazvuka, odavno nisu iznenađenje.

„Nije uobičajeno da se u razmaku od dve nedelje dese dva porođaja sa trojkama, međutim to su najmanja, u svakom slučaju lepa iznenađenja koja se u našem poslu dešavaju“, kaže direktor GAK-a u Nišu, doktor Bojan Lukić.

Lana, Lazar i Lara uskoro će kući. Mihajlo, Andrija i Nina već dele krevetac.

U šali ili ne, roditelji dvostrukih niških trojki rekoše, da ima vremena za još dece.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво