Cigareta neprijatelj lepote

Slika zanosne lepotice koja puši u stvarnosti je nažalost kratkog veka i daleko od asocijacije na eleganciju, upozoravaju stručnjaci. Duvanski dim veoma brzo narušava zdravlje, ali i izgled zuba i kože.

Čini se da pušači od uvođenja novog zakona žive pod lupom. I dok neki zbog straha od visokih kazni vode računa gde i kada će zapaliti cigaretu, drugi upravo u tome vide rešenje svog problema - napuštanje starih navika i vraćanje sjajnog izgleda pre pušačkog staža.

 

Recite zbogom mladalačkom izgledu, jer od pušenja vaša koža postaje siva i bez sjaja, a zubi dobijaju žućkastu boju. Dokazano je i da pušači imaju 10 puta više pora od nepušača.

Bivši pušači sa desetogodišnjim pušačkim stažom već posle nekoliko meseci primete da im je koža lepša, zategnutija, sa boljim tonusom, a da lice prosto sine.

Međutim, kako nekadašnji pušači, tako i oni koji ne žele da se odreknu svojih loših navika žele da vrate prirodnu boju tena i blistav osmeh.

„Jako su zaniteresovani za vitaminsko osveženje pušačke kože. To je tretman gde se unose antioksidansi,proteini i druge hranljive materije pod kožu bez igala", objasnila je Slavica Ljubojević, stručnjak u endermološkom centru.

Prema rečima stomatologa Milana Kuljače, povećao se broj pacijenata koji dolaze zbog skidanja kamenca i rešavanja ostalih problema koji se javljaju kao posledica dugotrajne konzumacije cigareta.

„Naši pušači na žalost konzumitraju dosta loše cigarete u odnosu na pušače čak i regionu. Poznato je da imamo veći procenat čađi i ostalih elemenata koji se talože na zubima i zubnom kamencu", objasnio je dr Kuljača.

Prerano starenje i bore, žuti prsti, tanja kosa, samo su neke od negativnih strana ove navike, pa zaključak da pušenje zaista narušava vaš izgled nije bez osnova.

Međutim, za te posledice može se reći da su bezopasne u odnosu na neke koje pušenje može da izazove. Dokazano je da su žene pušači izložene povećanom riziku nastanka raka dojke i grlića materice.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво