Čuvanje mladosti i ulepšavanje – Kuda po manji nos i veća usta

Lepota je u savremenom društvu postala imperativ. Međutim, zbog večne trke za njom, mnogi probaju i ono u šta nisu sigurni.

Zaslužna je za žensku lepotu, ali ne samo za nju. Uloga kože je višestruka. Ona nas štiti i omogućava da osetimo bol, dodir, toplotu, hladnoću. Zauzvrat traži pažnju.

„Ako vam je važna lepota i želite da ostanete zdravi, počnite da koristite kreme i da se negujete još kao tinejdžeri“, kaže dr Frederik Bern, estetski hirurg iz Švedske.

Večne mladosti nema, ali lekari misle da ona može da se produži, makar naizgled. Moderna estetika savetuje - prirodan izgled.

„U estetici je sada trend na ulepšavanju, a fokus je na proporcijama i lepoti. Mi i dalje imamo san da sačuvamo mladost. Estetika je ispunjavanje snova naših pacijenata, bilo da su ti snovi da ostanu mladi, bilo da budu još lepši“, dodaje dr Bern.

Žene i muškarci imaju različite zahteve.

„Žene žele da budu lepe, a muškarci ne žele da budu lepotani. Žene žele da budu ženstvenije, a kod muškaraca radimo na ojačavanju crta lica. Na primer, ako želite punije usne postaćete ženstveniji i to ne radimo na isti način kod muških pacijenata. Kod muških pacijenata je za muževnost ključna donja trećina lica“, objasnio je dr Bern.

Ne razmišljajte samo o sadašnjosti, već i o budućnosti. U tome vam mogu pomoći i socijalne mreže.

„Meni preko društvenih mreža pacijenti šalju pitanja, bilo da je reč o manjim ili većim intervencijama. To olakšava komunikaciju. Socijalne mreže omogućavaju pacijentima da vide šta i kako rade estetski hirurzi. Moj savet je da pogledate profil tog doktora, kako biste videli koliko ima iskustva a ako naiđete na objave od pre nekoliko godina, verovatno možete da se uzdate u njega“, ispričao je švedski doktor.

Hijaluron i botoks kao jabuka i banana 

A jedno od najčešćih pitanja je koja je razlika između hijalurona i botoksa.

„Kada poredimo hijaluron i botoks, to je kao da poredimo jabuku i bananu, jer je njihovo dejstvo drugačije. Hijaluron daje vlažnost, punoću, preoblikuje lice. Kada želimo da smanjimo bore i da smanjimo dalje stvaranje bora, onda se savetuje botoks“, objasnio je dr Bern.

Kako ćete izgledati, danas je mogućei unapred videti.

„Imamo i aplikacije koje omogućavaju ljudima da vide kako bi izgledali sa punijim usnama, manjim nosem...“, kaže doktor.

Kada odlučite da promenite nešto na svom izgledu, konsultujte se sa stručnjacima, a ne samo sa društvenim mrežama. Budite sigurni da oni vaše želje vide na drugačiji način.

„Pitanje se odmah pojavi na mom telefonu i ja odgovaram. Nekada primim veliki broj poruka, tako da moram da se oslonim i na svog asistenta. Na kraju morate uživo da upoznate svog pacijenta“, kaže doktor Bern.

Po mladost i lepotu, idite isključivo doktoru.

„Da li biste frizeru dozvolili da uradi operaciju srca? Tako razmišljajte i o estetici“, savetuje lekar Bern.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво