Читај ми!

Pušenje, gojaznost i alkohol narušavaju zdravlje Evropljana

Broj pušača, gojaznih i potrošnja alkohola u Evropi i dalje su na alarmantnom nivou, upozorava Svetska zdravstvena organizacija.

Izveštajem o zdravlju u Evropi koji Svetska zdravstvena organizacija izdaje svake treće godine, obuhvaćeno je 39 zemalja.

„U opadanju je broj umrlih od nezaraznih bolesti kao što su rak, kardio-vaskularne bolesti, dijabetes i hronične respiratorne bolesti“, navodi se u izveštaju i dodaje da bi „alarmantni nivo pušenja, gojaznosti i potrošnje alkoholnih pića mogao da ugrozi taj napredak“, prenosi Beta.

Predstavnici Organizacije navode da je Evropa po pušenju, alkoholu i gojaznosti odmah iza američkog kontinenta.

„Oko 59 odsto stanovništva Evrope je gojazno, a 30 odsto puši“, navodi se u izveštaju i dodaje da je potrebno više rada da bi se smanjio taj postotak.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво