Читај ми!

Umetnice mogu biti dve – Konstrakta ima dvojnicu u Sloveniji

Mnogi nikad ne sretnu osobe koje su dosta slične njima. Čini se da ovogodišnja predstavnica Srbije Ana Đurić Konstrakta ne mora da ide daleko kako bi se srela sa svojom dvojnicom, pošto naučnica iz Slovenije gotovo u potpunosti liči na Konstraktu.

Prema pojedinim teorijama, svaka osoba na planeti može naći svog dvojnika, čoveka koji je gotovo identičnog izgleda, kao da su blizanci. Čini se da Konstrakta, ovogodišnja predstavnica Srbije na „Pesmi Evrovizije“, ima svoju dvojnicu i to ne mnogo daleko od Srbije – u Sloveniji.

Reč je o Jerci Legan Cvikl, svestranoj javnoj ličnosti u Sloveniji, koja se, osim što je doktor nauka, bavi i novinarstvom i publicistikom.

Kako prenose Slovenske novice, Jerca Legan Cvikl nedavno je objavila monografiju „Crna umetnost“, o istoriji slovenačkog štamparstva, ali i trenutno radi na četiri knjige.

Devedesetih se bavila novinarstvom, a 2009. doktorirala je na Fakultetu za humanističke nauke u Kopru. Bavi se i glumom.

Udata je za političara i ekonomistu Milana Cvikla sa kojim ima dvoje dece, a njena majka Dragica Marta Sternad je 2012. proglašena za naučnicu godine u Sloveniji.

Sličnost sa Konstraktom primetila je i Jerca Legan Cvikl koja je u jednoj objavi na Instagramu napisala: „Konstrakta, možda smo u nekom srodstvu.“

Zanimljivo je i da se specifični mladež na licu obema nalazi na gotovo istom mestu. 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво