Читај ми!

Preminuo Hardi Kriger, zvezda filmova „Nedostižni most“ i „Neretva“

Nemačka filmska zvezda Hardi Kriger preminuo je u 94. godini. Najzapaženije uloge ostvario je u ratnim klasicima „Nedostižni most“ i „Divlje guske“, a domaća publika će ga pamtiti kao pukovnika Krancera u filmu „Bitka na Neretvi“.

Krigerovu smrt potvrdio je njegov agent Peter Keferlajn koji je saopštio da je glumac preminuo iznenada i neočekivano 19. januara u svom domu u Kaliforniji.

Smatran je za jednog od najvećih nemačkih posleratnih glumaca, a ostvario je brojne zapažene međunarodne uloge.

Glumio je nemačkog pilota koji pokušava da pobegne iz savezničkog zatočeništva u The One That Got Away, zajedno sa Džonom Vejnom našao se u komediji Hatari!, a sa Džejmsom Stjuartom, Piterom Finčom glumio je u Letu finiksa iz 1965. godine.

Glumio je i u kultnim ratnim spektaklima Nedostižni most i Divlje guske. Na našim prostorima ostaće upamćen kao pukovnik Krancer u filmu Veljka Bulajića – Bitka na Neretvi.

Njegova kćerka Kristina Kriger i sin Hardi Kriger mlađi su takođe glumci.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво