Bio je bagdalski dečak, pun optimizma – Kruševljani se opraštaju od Marka Živića

Kruševljani se opraštaju od svog sugrađanina Marka Živića, prvaka drame Beogradskog dramskog pozorišta, koji je preminuo juče u Beogradu. Marko je rođen u Kruševcu, gradu glumaca, u koji se rado vraćao i igrao pozorišne predstave.

Bagdalski dečak, pun života, optimizma. Glumac čije se uloge pamte. Kruševljanin ponosan na svoje korene, grad i brdo na kom je odrastao. Čovek koga su svi voleli. Marko Živić je prerano otišao sa pozorišne i životne scene.

„Kada razmišljam o Marku neke tri reči mi padaju na pamet: prijatelj, Kruševljanin i glumac. To je ono što je on bio veći deo svog života jer voleo je izuzetno i svoj grad Kruševac, voleo je svoje pozorište, svoju profesiju i bio je izuzetan prijatelj. Čovek koji je širio pozitivnu energiju, uvek sa osmehom predan svemu što je radio, bilo da je u pitanju posao, drugarstvo, ljubav porodica. On je sve to radio do kraja maksimalno, i čitavog svog života sam ga takvog poznavao“, rekao je Branislav Nedić, upravnik Kruševačkog pozorišta.

U rodni grad Marko se često vraćao, glumio, družio sa prijateljima iz detinjstva, bio omiljen među sugrađanima.

„Ne mogu da verujem da govorimo o Marku u prošlom vremenu. On je za nas deo naše ekipe, i deo naših druženja i putovanja, deo neke naše vajber grupe. Mi Marka nismo posmatrali kao vrhunskog glumca nego zaista kao Marka Živića – Svetinog i Biljinog sina i našeg školskog druga. To je nešto što me je lično pogodilo i mene i sve naše prijatelje, drugove. Mislim da je prerano otišao i da zaista na ovom svetu ne postoji pravda", rekao je Bojan Bjelanović, Markov prijatelj.

Na Trgu glumaca, nažalost, prerano i sasvim neočekivano biće otvoren još jedan Prozor sećanja – na Marka Živića.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво