Читај ми!

Prijatelji, kolege i poštovaoci se opraštaju od Marka Živića

Prijatelji, kolege i poštovaoci se opraštaju od glumca Marka Živića koji je preminuo od komplikacija izazvanih infekcijom kovid 19.

Pozorišni, filmski i televizijski glumac Marko Živić preminuo je od posledica infekcije kovid 19 u bolnici „Dragiša Mišović".

Od glumca su se među prvima oprastili njegove kolege iz Beogradskog dramskog pozorišta i Fudbalski klub Partizan čiji je Živić bio vatreni navijač. 

Maja Gojković: Pamtićemo i njegov širok osmeh, humor i iskrenost

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća porodici Marka Živića u kojem je navela: 

„Sa dubokim žaljenjem primila sam vest o preranoj smrti vrsnog glumca, Marka Živića. Srpska umetnička i glumačka scena ostale su bez jednog od najznačajnijih dramskih umetnika koji je svojim ulogama obogatio našu pozorišnu i filmsku produkciju.

Talentovani glumac ostaće upamćen po svojoj posvećenosti i profesionalizmu, svestranosti, empatiji i dobročinstvu. Čovek, u biti večito dete, koji je u fokus stavljao ljudske vrednosti i brige, bio je prepoznatljiv po svom optimizmu. Pamtićemo i njegov širok osmeh, humor i iskrenost“, stoji u telegramu ministarke Gojković.

Vest o preranoj smrti poznatog glumca prenili su svi mediji u regionu.

Jug Radivojević: Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo

Direktor Beogradskog Dramskog pozorišta, Jug Radivojević, naveo je da je Marko Živić bio simbol radosti života i da je njegov odlazak velika tragedija.

„Marko je plenio svjim šarmom i lakoćom življenja sa uvek nasmejanim dečačkim izrazom lica. Ostale su divne uloge iza njega, ali nažalost i one brojne neostvarene u vremenu koje nije dočekao. Otišao je prerano i tiho, skromno kako je i živeo“, rekao je Radivojević za Tanjug.

On je dodao da je Marko Živić bio uvek pažljiv, sa merom u komunikaciji da nekog ne uvredi, a istovremeno plemenit da svakom pomogne.

„Mnogo će nam Marko nedostajati. Svima u BDP, a verujem i kolegama i publici širom regiona, čuvaćemo zauvek uspomenu na našeg Marka“, rekao je Radivojević.

Dragan Bjelogrić: Otišao je neopravdano rano

Marko Živić je bio krhka i ranjiva duša, nežan i čudesno drag čovek, kazao je Tanjugu glumac, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić povodom odlaska glumca Marka Živića.

Bjelogrlić kaže da je Živić bio upečatljiv i zanimljiv u svakoj ulozi, od najmanje do najveće.

„Sarađivali smo i voleli se mnogo. Njegov Martini u predstavi Let iznad kukavičijeg gnezda je jedna od najnežnijih i najlepših uloga ikada odigranih na beogradskim scenama. Dobijao je ovacije publike posle svake predstave“, kazao je Bjelogrlić i dodao da je Živić mogao još mnogo toga u profesionalnom smislu i da je otišao nepravedno rano.

 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво